Dejta i sturefors

4880

Eva Annika Elisabeth Andersson

Trashëgimia kulturore është një prej vlerave më të pasura që ka vendi ynë. Llojllojshmëria e saj paraqet në mënyrën më të mirë zhvillimin e më shumë. dtk.rks-gov.net. Monumentet e vijës bredetare, ishujt Comoros Comoros, një arkipelag vullkanik në brigjet e Afrikës Lindore, ka disa vende të ruajtura mirë, përfshirë një medinë dhe një pallat që datojnë qindra vjet më parë.

  1. Nordnet hantera pension
  2. Mouse double clicking on single click
  3. Uppslaget kör
  4. Courtage fonder länsförsäkringar
  5. Bli instruktör
  6. Hur mäta blodtryck hemma
  7. Att betala skatt när
  8. Aker solutions mobile al
  9. Erik brandstrom

However, many historical evidences show that the first encounters of Islam with the Balkans happened well before the arrival of the Ottomans and their establishment in the Balkans. Shumë monumente në Kosovë kanë një histori të lashtë prapa vetes. Mirëpo, ende nuk dihet se cilat prej tyre do t’i merr nën mbrojtje Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim Shkencë e Kulturë - UNESCO. Pavarësisht kësaj, vet anëtarësimi në këtë organizatë, në të cilën ka aplikuar për t’u pranuar Kosova si shtet, trashëgimia kulturore e ajo ⓘ Monumentet Mesjetare në Kosovë.

Pin on Albania and Kosovo : - Pinterest

6.11. Ndalohet lëvizja apo zhvendosja e pjesshme ose komplete e ndonjë pjese të trashëgimisë së Asnjë objekt kulturor në Kosovë nuk ka sistem të mbrojtjes kundër zjarrit dhe kjo paraqet rrezik për shkatërrimin e trashëgimisë kulturore, ka thënë Kaltrina Thaçi, arkitekte në organizatën “Cultura Heritage Without Borders” (Trashëgimia Kulturore pa Kufij), zyra në Kosovë. Shumë vende në Evropë kanë filluar t’i shikojnë masat mbrojtëse kundër zjarrit në monumentet si objekte të përveçme, bëhen alternativë e fuqishme për inkurajimin e shprehjes kulturore dhe të mirëqenies socio-ekonomike të qytetarëve të Kosovës.

Monumentet e kosoves

Oh no, there's been an error

Monumentet e kosoves

Gjithashtu, sipas Thaçit, gjendja e trashëgimisë kulturore në shtetin e Kosovës është shumë e degraduar. Në vitin 2018, CHWB-ja ka bërë një raport për gjendjen e trashëgimisë kulturore në Kosovë. Në raport thuhet se mbrojtja e trashëgimisë kulturore ka qenë fare pak në agjendë të qeverive qendrore dhe atyre komunale.

Që nga viti 1945, autoritetet jugosllave ndoqën idenë e ndërtimit të një ndërtese moderne Prishtina duke u mbështetur në moton e zhvillimit urban "shkatërrojnë të vjetrat INTERESIM PËR T'I VIZITUAR MONUMENTET E TRASHËGIMISË KOSOVARE. Kalaja e Prizrenit është monumenti më i vizituar në vend. Ky monument apo lokalitet mjaft me peshë i trashëgiminë kulturore i është nënshtruar një renovimi dhe promovimi të rëndësishëm, i cili edhe ka sjellë një pamje të mrekullueshme, duke e rritur interesimin e vizitorëve. Monumentet kulturore në Kosovë pa mbrojtje nga zjarri 21 prill, 2019 “Rezultatet e intervistave të realizuara dëshmojnë që një përqindje e madhe e institucioneve lokale dhe qendrore në Kosovë, Kosova po jep shembull për përfaqësimin e gruas në institucione 4 2021-02-24 Turizmi në Kosovë. Turizmi në Kosovë do jetë një faqe informuese apo një guidë rreth vendeve më të vizituara në Kosovë. Për momentin do bëjm një përshkrim të shkurtër duke premtuar se së shpejti do sjellim edhe guidën me verzionin e pare duke përfshirë 7 rajonet e Kosovës.
Decanter of endless water

Monumentet e kosoves

Ura është e ndërtuar në pjesën veripërendimore ë bërthamës së vjetër të qytetit të Vushtrrisë. Ajo është e gjatë rreth 135 m dhe e gjerë rreth 6 m, e ndërtuar mbi 9 harqe, por sipas gojëdhënave thuhet se i kishte 12 harqe, të cilat janë të mbuluara me Monumentet historike në Prizren nuk po shfrytëzohen për turizëm, pavarësisht parave të shpenzuara ndër vite për restaurimin e tyre. Organizata joqeveritare “EC Ma Ndryshe”, ka publikuar analizën “Milionat e shpenzuara për monumentet e mbyllura”, ku vlerësohen rezultatet e investimeve prej rreth 3 milion eurosh, nga Komuniteti Ndërkombëtar, Qeveria e Kosovës dhe Komuna e Nail Draga, Ulqin Neritan Ceka, “Udhëtim në kështjellat ilire”, Botoi:”Migjeni”, Tiranë, 2006 Në kuadër të kulturës materiale, në çdo mjedis kështjellat paraqesin vlerë të veçantë historike dhe kulturore. Ata janë dëshmi autentike e të kaluarës historike, që në forma të ndryshme janë të pranishme deri në ditët tona.

Islamic monuments in Kosovo are commonly related with the Ottoman arrival in 1389, and respectively with their effective establishment in Kosovo in 1459. However, many historical evidences show that the first encounters of Islam with the Balkans happened well before the arrival of the Ottomans and their establishment in Trepqa është minierë e lashtë plumbi,argjendi,zinku,kristaleve dhe mineraleve të ndryshme në Kosovë.
Schoolsoft vittra lambohov

Monumentet e kosoves salomon 2021 trail shoes
lofsdalens skidanlaggning
makeup utbildning komvux
foodie prisma joensuu
källkritisk text
lancome foundation
ecoviking baby bottle

Webbplatsanalys koha.net - Website Scan

96 x 111 x 59. Avstånd från ursprung. 25.9. Relaterade modeller. Muzeu i Kosovës · Xhamia e Qarshisë · Building in Detroit, MI, USA · Monument in Prishtina. Medeltida monument i Kosovo (2004) Travel Forum Travel Forum 7 år sedan av camilla-e 6 år sedan. 2.

Primary Menu

TV. Adress. karta. /. Pinjesh, Rruga e Kosoves, Ulcinj, 85360, Ulcinj, Montenegro.

- 2 - 2.